Suattaapi olla perheloma Savossa

Miehellä on lomaa heinä-elokuun vaihteessa, joten tasan yhdeksi vaihtoehdoksi jää matkalle lähtö. Rakastamme reissaamista ja matkustamista uusiin paikkoihin, mutta tänä vuonna menoa hidastaa perheen uusi pikkupomo. Ulkomaanmatka jää vielä haaveeksi ja toteutuksen alle sitten joskus, mutta eihän Suomi ulkomaille häviä.


Pari vuotta sitten teimme häidemme jälkeen niin sanotun esihäämatkan ja ajelimme autolla sinne minne nokka näytti pitkin rannikkoseutua. Nyt olisi vuorossa toinen pää Suomea, kun pohjoinenkin alkaa olla nähty. Aattelimma suunnata kohti Savoa päämääräänä Savonlinna.

Tosin Savonlinna on täynnä väkeä oopperajuhlien takia tuohon aikaan, mutta jos sitä vuokraisi mökin lähikunnista ja ajelisi päiväreissulle Savonlinnaan. Haluaisin nähdä Savonlinnan linnan mutta oopperajuhlien takia siellä ei varmaankaan (eikä muutenkaan) pääse kunnolla rattaiden kanssa kulkemaan. Jääköön se siis odottamaan sitä aikaa kun pikkupomo on kasvattanut omat jalat allensa.


Mutta mikä olisi sitten sitä parasta antia Savossa? Minne mennä? Mitä nähdä? Mitä syödä? Mikä on Savon perinneherkku? Minne tuolloin neljä kuukautisen lapsen kanssa voi mennä ja missä tämän ikäisen kanssa olisi paras paikka yöpyä?

Ylipäätään mitähän sitä pitäisi huomioida, kun matkakumppanina on pieni ihminen, joka vaatii erikoisjärjestelyjä joka käänteessä. Neljä kuukautinen on toki eriasia kuin nyt oleva kuusi viikkoinen mutta vaunut, tissit (eli ruokaa), vaatetta ja vaippoja tarvitaan silti mukaan. Ja nukkumapaikka, koska äiti ja isi ei meinaa nukkua lomaöitä pikkupomo sylissä.

Taukoja pitää toki pitää vaikka ajomatka onneksi on vain viisi tuntia suuntaansa. Onneksi tuon ikäisen voi vielä laskea viltin päälle eikä se katoa siitä, jos selkänsä hetkeksi kääntää. Ruokakin on helppo järjestää, kun se kulkee mukana ihan omasta takaa.



On se jännää. Eka reissu perheenä tulossa.

(Kuvat pixabay)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun työaika muutti muotoaan

Jännä huomata, miten käsite työajasta muuttuu yrittäjyyden myötä. Vähän niin kuin käsite omasta ajasta vauvan synnyttyä. Kumpaakaan ei nimit...

Luetuimmat