Olen kyllästynyt kirpputoreihin

Rakastin koluta kirppiksiä. Etsinnän riemu oli isompi kuin löytämisen. Löydettävää oli vaikka kuinka paljon. Sisustustavaraa, vaatteita, kirjoja, astioita, kenkiä... kaikki kävi. Parasta oli kun sai kodin sisustettua pienellä rahalla kierrätetystä tavarasta. Viikonloput kierrettiin kirppiksiä. Oli lempipaikkoja, mistä löysi aina jotain. Oli kiva ostaa pikkurahalla, vaikka tarvetta ei olisikaan. Kyllä se löytyisi. Parasta oli kun metsästin tavaraa häihimme. Oli päämäärä.

Nyt. Nyt kaikki tuntuu niin turhalta. Miksi kirppistely ei ole enää hauskaa?

Kuva: Pixabay

Viime kuukausina on tullut siivottua kaappeja ja myytyä sekä lahjoitettua siinä sivussa tavaraa minkä on ehtinyt. Isoja summia ei ole kertynyt, koska olen halunnut tavarat nopeasti kotoa pois sekä olen huomannut, että isolla rahalla saat säilyttää tavaraa vielä kymmenenkin vuoden päästä. Aaveet ja yyveet, kysyn mieheltä ja nouto oharit on koettu.

Omat myynti-ilmoitukset hukkuvat, kun kaikki myyvät yhtäaikaa turhaa tavaraa. Myynnissä olevat tavarani tuntuvat jäävän nurkkiin pyörimään.
Kukaan ei halua ostaa enää mitään. Tavaraa on liikaa ja siihen hukkuu.

Miksi siis kiertäisin kirppiksiä ja täyttäisin niitä senttejä, jotka olen hetkeksi saanut siivottua tyhjäksi?

Tavara kirpputoreilla on myös usein kamalaa ja ylikallista. Miksi ostaisin käytettynä kalliimman kuin kaupasta? Miksi maksaisin tavaran tunnearvosta? Miksi ostaisin likaisen vaatteen? Miksi kirppispöydät on tungettu niin täyteen tavaraa ettei sieltä löydä enää mitään. Miksi kirppispöydästä ei saa enää omiaan takaisin vaikka myisi kuinka halvalla? Hankalaa. Kamalaa. Vaikeaa. Tylsää. Kaupat on täynnä kiinnostavampaa tavaraa kuin kirpputorit nykyään.

Kuva: Pixabay

Kaikki tuntuu niin tympeältä nykyään. Ostan kirppiksiltä lähinnä vauvanvaatteita mutta niitäkään en enää jaksa. Saan ilmaiseksi sukulaisten vanhoja. Vauvanvaatteita myydään myös yllättävän kalliilla hinnalla. En maksa 10 euroa vaatteesta, joka ehtii olla käytössä kuukauden. Lipasto on jo täynnä vaatteita, jotka ehtivät päälle vain hetkeksi. Ahdistaa vauvanvaatteet, joita käytetään vain kerran.

Tavara on vain hetken käytössä, koska sitä on liikaa. Eikä siitä pääse eroon. Kukaan ei halua ostaa. Ilmaiseksi pitäisi saada. On varaa valita. Vain trendikkäät tuotteet liikkuu eikä mikään vielä siisti ja käyttökelpoinen.

On ankeaa ostaa, kun tietää että tavarasta pitää vielä joskus päästä eroon. Käyttämätön tavara masentaa. Masentaa nähdä ne hirveät tavaramäärät, joita kukaan ei tarvitse ja jotka ovat vain loppujenlopuksi roskana luonnossa.

Kuva: Pixabay

Silti Tori.fi tulee avattua päivittäin. Silti tulee selattua Facebookin kirppisryhmät läpi. Onpahan tekemistä imettäessä. Ja onhan tämä nyt ekologisempaa kuin uutena ostaminen. Ainakin jos myös laittaa ostoksensa kiertoon eikä heitä aina käyttökelpoista tavaraa roskiin.

Jos vain tavaraa saisi oikeasti ostettua kirppishintaan. Muuten lopetan koko touhun ja säästän hermojani. Kunnes hetken päästä palaan, koska metsästäminen on koukuttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun työaika muutti muotoaan

Jännä huomata, miten käsite työajasta muuttuu yrittäjyyden myötä. Vähän niin kuin käsite omasta ajasta vauvan synnyttyä. Kumpaakaan ei nimit...

Luetuimmat