Ne hieman terveellisemmät lihapullat

Jos etsinnässä on keventäjän lihapullat, on tässä aika hyvä resepti. Noudatti sitten mitä ruokavaliota tahansa niin tämän käy terveellisyyskriteereihin. Kasvisversion saa vaihtamalla jauhelihan soijaksi ja juuston vegejuustoksi. Resepti on myös muna vapaa eli kananmunille allergiset voivat tätä syödä. 

Lihapullat valmistuvat nopeasti, mutta jos ei tykkää vihannesten leikkuusta niin ehkä tämä ei ole se oikea ruoka. Jos jääkaappi on täynnä nahistuvia kasviksia, on tämä resepti ehdoton minimoimaan ruokahävikkiä. 

Itse käytin lihapullia tehdessä kananmunaa, minkä takia pelti näytti tältä. 

Mitä pienemmäksi vihannekset silppuaa sitä paremmin pullat saa uppoamaan vannoutuneelle lihansyöjälle. Itse en siinä onnistunut ja sain kuulla tuomion, että maistuu oudolle. Omaan makuun lihapullat olivat kuitenkin oikein mainioita. Eli jos kaipaat lisää tapoja syödä vihanneksi kokeile ihmeessä. Resepti on alkujaan peräisin Karppaus.info sivustolta.

Itse en tykkää käyttää tarkkoja mittoja ruuanlaitossa, vaan aineksia menee silmämääräisesti arvioimalla. Siksi tämäkin resepti on sellainen. Jos tarkkoja  mittoja kaipaa, kannattaa kurkata ylläolevan linkin taakse. 

Terveelliset kasvispainotteiset lihapullat

Jauhelihaa
Sipulia (kesällä kevätsipulia varsineen)
Paprikaa
Kesäkurpitsaa
Juustoraastetta
Mausteita oman maun mukaan

Pilko kasvikset ja raasta kesäkurpitsa. Sekoita ainekset ja mausta oman maun mukaan. Muotoile pulliksi ja paista uunissa noin puolisentuntia 200 asteessa. 

Syö salaatin kanssa. Hiilaria kaipaava keittää seuraksi perunaa. 

Bon appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun työaika muutti muotoaan

Jännä huomata, miten käsite työajasta muuttuu yrittäjyyden myötä. Vähän niin kuin käsite omasta ajasta vauvan synnyttyä. Kumpaakaan ei nimit...

Luetuimmat