Maustaminen hukassa? Mausteet järjestykseen!

Innostuin Kodin Kuvalehden jutusta tehdä mökille valmiit mausteseokset, jolloin mausteet eivät jää pilaantumaan. Meillä ei ole mökkiä, mutta sekaisin oleva maustelaatikko, joka kaipaa kipeästi apua. Pitkin laatikkoa pyörivät erinäiset pippurit, yrtit ja suolat. Kanelit ja mintut. Laastarit ja maustepussit. Löydä tässä sitten tarvittava.

Kun mausteet on viimein saatu järjestykseen ja jokaiselle on oma paikkansa.


Suola ja mustapippurit ovat valitettavasti useimmat mausteet mitä käytän, vaikka pyrin muuhunkin. Ne ovat vain aina käden lähellä ja maustavat ruuan sopivasti. Vaikka ruuanlaitosta tykkäänkin, niin maustamisessa olen todella huono. Yhtä maustetta mukaan ja toista ripaus. Joskus onnistuu ja joskus ei. Mittasuhteet ja minä ei tulla toimeen. En myöskään muista mikä mauste sopi millekin. Ja ohjeiden suurta maustelitanjaa ei aina jaksa noudattaa.

Siksi ohjeet valmiisiin mausteseoksiin tuli tarpeeseen. Jauhelihalle ja kanalle omansa sekä erillinen yrttiseos. Näillä pitäisi päästä pitkälle.

Liha-, kana-, ja yrttimausteseokset saatiin kasaan osaksi jo löytyvistä mausteista. Loppu haettiin kaupasta.

Osa aineista löytyi onneksi jo omasta takaa. Pientä organisointia ja maustepurkitkin löytyivät valmiiksi. Kätevää. Ja loput mausteet löytyivät (osittain) kaupasta. Tosin tämäkin operaatio tuli suoritettua hieman soveltavalla kädellä. Jauhelihamauste on aikalailla sitä mitä ohjeessakin, mutta mittasuhteet eivät ihan osu yksiinsä. Kanamauste taas rakentui omalla sovelluksella, kun kaikkia mausteita ei ollutkaan saatavilla. Yrtit ovat tällä kertaa kaupan valmiista pussista, mikä näytti pyörivän avaamattomana laatikossa.

Jauhelihamauste

paprikajauhetta
savupaprikajauhetta
caynnepippuria
timjamia
oreganoa
mustapippuria

Oma versio kanamausteesta

paprikajauhetta
mustapippuria
currya

Samalla tuli siivottua ja järjestettyä kaikki uudelleen. Inventaariolle oli myös tarvetta. Huomasin, että alkuvuoden leipomisinnostuksen aikaan olin ostanut kolme leivinjauhetta ja kaksi ruokasoodaa. Ihan noin varmuuden vuoksi. Vinkkejä otetaan vastaan mihin leivinjauhetta ja ruokasoodaa saa kulutettua.


Nyt kun saisi laatikon pysymään siistinä. Onneksi aikoinaan Ikeasta hommatut maustekaapin järjestäjät ovat siinä isona apuna. Helpottaa kiireistä ruuanlaittoa edes hieman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun työaika muutti muotoaan

Jännä huomata, miten käsite työajasta muuttuu yrittäjyyden myötä. Vähän niin kuin käsite omasta ajasta vauvan synnyttyä. Kumpaakaan ei nimit...

Luetuimmat