Asioita, jotka ilahduttavat...

Vauva-arki on yksinäistä. Välillä jopa masentavaa. Tylsää. Yksitoikkoista. Rutiininomaista. Käy välillä jopa työstä. Mieli käy matalalla ja tuntuu ettei kukaan välitä.

Siksi on tärkeää hetkeksi pysähtyä. Tiedostaa se hetki, kun jokin asia ilahduttaa.


1. Kukat

Rakastan kukkia. Ostaisin kukkia joka päivä, jos olisi rahaa riittämiin. Harmi että mieheni pitää kukkia lähinnä turhuutena eikä ymmärrä yhtään miksi hihkun ilosta pienestäkin kukkakimpusta. Kun sain pihalle vihdoinkin edes vähän kesäkukkia, on mieli tuntunut pirteämmältä kun saa joka päivä ihastella kaunista hortensiaa tai energisiä pelargioita.

2. Päivän ainoa kahvikupillinen

Koska imetän pyrin vähäiseen kahvin käyttöön. Siksi juon korkeintaan kaksi kupillista päivässä. Rajoituksen takia yleensä aamun sijoittuvasta kahvimukillisesta on tullut päivien pelastaja. Odotan että poju nukahtaa aamu-unilleen, jolloin saan nauttia kahvini rauhassa jostain hyvästä hömppäsarjassta nauttien tai netissä surffaten. Nykyään keittimeen eksyy Lidlistä löytynyt Italian Cafe, joka on taivaallisen hyvää tummapaahtoista kahvia. Alkoi kotona ollut Juhla Mokka maistua pahville hyvin nopeasti. Kahviin kuuluu aina mukaan desi punaista maitoa, koska rasvaton on litkua ja joskus, kun tiedän että lounasaika venyy, ruokalusikallinen kookosöljyä. On muuten hämmentävän hyvää.


3. Kosmetiikka

Käytän todella vähän mitään kosmetiikkaa pesuaineita ja dödöä nyt lukuunottamatta. Meikkaan vain silloin kun en kehtaa mennä meikittä jonnekin eli yleensä harvinaisille shoppailureissuille kaupunkiin tai juhliin. Mutta harvinaisuutensa takia kuorinta-aineen tai ylellisen voiteen käyttö piristävät kummasta mieltä. Samoin aina kun ehdin pestä kasvoni ja käyttää kasvovettä on olo kuin uudestisyntyneellä. Miten niin kiirettä pitää?


4. Kynttilät

Kesäaikaan kynttilöitä ei tule poltettua, mutta syksyllä alkaa taas sesonki. Kyllä te tiedätte. Viileä syysilta. Hämärä valaistus ja kynttilät palamassa. Teemuki. Viltti. Kirja tai hyvä elokuva. Ei siihen muuta tarvita.

5. Siivotut kaapit eli romujen hävittäminen

Jäin viime vuoden lopussa kotiin raskauden takia ja siitä asti olen toteuttanut päättymätöntä operaatiota kaappien tyhjennyksestä. Pari kierrosta on tehty ja kolmas nyt meneillään. En ymmärrä mistä sitä tavaraa riittääkään. Mutta olo on henkisestikin kevyt, kun on saanut kaappeja hieman tyhjemmäksi. Jostain syystä tyhjennysoperaatiot eivät vain näy, vaan koti tuntuu ahtaalta edelleen.

6. Mukavat kauppaostokset

Olen aina rakastanut kaupassa käyntiä. Täysi jääkaappi tai uusi kosteusvoide saa olon turvalliseksi. Paras kauppakassi on sellainen, jossa on saanut kohtuu hintaan täyteen hyvää ja terveellistä ruokaa, jotain mikä ilahduttaa mieltä ja pientä turhuutta.

7. Siivottu koti

Siisti koti on harvinaisuus ja siksi se pieni hetki, kun on jaksanut/ehtinyt imuroida tuntuu mahtavalta. Vauva-arjen keskellä pyrin siivoamaan aina pienen osion kerrallaan. Yhtenä päivänä pyykit ja tiskit, toisena imurointi, kolmantena vessan siivous ja niin edelleen. Jossain vaiheessa eletään sitä hetkeä, kun kaikki on tehty ja siistiä hetken enemmän. Haaveilen siivouspalvelusta.

8. Hetki hiljaista omaa aikaa

Jokainen vanhempi tietää mitä tarkoitan.

9. Onnistunut insta- ja/tai blogipostaus

Tästä on tullut hyvä harrastus, millä varmistan etteivät aivoni täysin sula kotona ollessa. Ja kun saan väsyaivosumultani tehtyä jotain mihin olen tyytyväinen, on olo mahtava.

10. Pikkujätkä

Yksi hymy riittää.


2 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan kukkia ja nyt kesällä olen kukkia poiminut ulkoa maljakoihin sisälle. Kukat piristävät kummasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat on arjen ykköspiristäjä. Ja onneksi halpoja sellaisia, jos käy keräämässä luonnonkukkia. Kukilla on kyllä ihme taika :)

      Poista

Kun työaika muutti muotoaan

Jännä huomata, miten käsite työajasta muuttuu yrittäjyyden myötä. Vähän niin kuin käsite omasta ajasta vauvan synnyttyä. Kumpaakaan ei nimit...

Luetuimmat